به وب سایت
زهرا محقق طوسی
خوش آمدید

تاریخ سفر: 28 مهرماه 1401

1- شهرستانک حوالی جاده چالوس است و شکارگاه و تفرجگاه ناصرالدین شاه بوده.

2- سفر من با آژانس دالاهو و در قالب تور یک روزه بود. هشت صبح از میدان ونک سوار شدیم و حدود هشت شب هم در میدان ونک پیاده شدیم. ناهار را همراه خود به طبیعت برده بودیم.

3- فاصله زمانی از تهران تا شهرستانک با اتوبوس حدود دو ساعت است. حدود چهار ساعت هم پیاده روی در طبیعت داشتیم.

4- تورهای شهرستانک در اوایل بهار و پاییز برگزار میشوند.

5- با من در تماشای عکسها هم قدم شوید.

توضیحات راهنمای تور:

روستای شهرستانک در استان البرز، بخش آسارای شهرستان کرج، به فاصله حدود 55 کیلومتری شمال غرب کرج، 90 کیلومتری تهران از مسیر جاده کرج-چالوس و 50 کیلومتری شمال تهران از مسیر آزادراه تهران-چالوس است. این روستا درون دره‌ای سرسبز و باصفا در میان رشته کوه البرز مرکزی واقع است.

آب و هوای آن در زمستانها سرد و در تابستانها معتدل و دلپذیر است. با توجه به آثار تاریخی به جا مانده، قدمت این روستا به قرن ششم هجری قمری می‌رسد. قلعه دزد بند، تپه شنستون و قصر ناصری (کاخ ناصرالدین شاه قاجار) از آثار تاریخی این روستاست. چشمه گله گیله نیز از جاذبه‌های گردشگری طبیعی منطقه است. اقتصاد روستا بر پایه فعالیتهای زراعی، باغداری و دامداری استوار است. گروهی نیز در بخش خدمات گردشگری و صنایع دستی اشتغال دارند.

پرورش زنبور عسل در روستا رایج است. محصولات زراعی عمدتاً گندم و جو است. از میوه‌های سردرختی میتوان به گردو، گیلاس، آلبالو و سیب اشاره کرد. عسل و انواع فراورده‌های دامی و لبنی مرغوب در روستا تولید می‌شوند. روستا بافت مسکونی متراکمی دارد. خیابانهای اصلی آسفالت و معابر فرعی آن خاکی است. مصالح به‌کار رفته در ساخت خانه‌های قدیمی شامل چوب، خشت، لاشه سنگ و گل است.

انبار، تنورخانه، مطبخ، ایوان، حیاط، اتاقهای خواب و پذیرایی از جمله فضاهای خانه‌های روستایی شهرستانک به شمار می‌آیند. در ساخت خانه‌های جدید از مصالح مهندسی سیمان و فولاد استفاده می‌شود. اخیراً ویلاسازی در روستا و اطراف آن رواج یافته است. غذاهای رایج و معروف روستا اغلب با ماهی و گوشت تهیه می‌شوند. انواع لبنیات مانند ماست، شیر، پنیر و کره در سفره روستاییان مصرف فراوان دارد.

از دیگر غذاهای سنتی روستا، نوعی حلوای مخصوص است که از کره، شیر و آرد تهیه می‌شود.

 

عکسهای گروهی: آقای هادی زند

سری به عکسهای خُمِده فیروزکوه بزنید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید برایتان مفید باشد